MASAŽNA KAD, DŽAKUZI, HOT TUB, BAZEN

Premalokrat se spomnimo, da bi hidrolat uporabili tudi v naši masažni kadi ali bazenu. Je pa izredno učinkovit, saj voda nenehno kroži in še precej topla je, kar vse pripomore k boljšemu učinkovanju – vdihavanju in razporejanju po koži.

Hidrolati so veliko bolj primerni za uporabo v masažnih kadeh, jakuzzibazenih, džakuzijih kot eterična olja, saj ne zapacajo vodnih filtrov in cevi (večina proizvajalcev celo prepoveduje uporabo eteričnih olj v masažnih kadeh in bazenih, ki imajo sistem filtracije).

Če imate masažno kad postavljeno zunaj, boste s hidrolatom sivke pregnali tudi komarje in druge insekte.

Sicer je za uporabo v masažnih kadeh, bazenih priporočljivo uporabljati vse vrste hidrolatov, odsvetujemo pa uporabo rmana ali kamilice, saj vam bosta obarvala vašo kad.

Koliko hidrolata uporabimo?bazen

Za masažno kad (3–4 osebe) vsaj 0,5 litra hidrolata ter vklopite pretočne šobe. Stalno kroženje in žuborenje vode ustvarja negativne ione, ki vplivajo na naše dobro razpoloženje in občutke, zato je to odličen način, da se sprostimo in spočijemo.

Za vzdrževanje čiste masažne kadi ali bazena lahko uporabite hidrolate z antibakterijskim in antiglivičnim delovanjem, kot sta šetraj in melisa.

Share