V prvi vrsti je najpomembnejše, da je hidrolat naraven, svež in da nima nobenih dodatkov.

Če želimo izbrati res kakovosten hidrolat, pa se prej prepričajamo še o nekaterih njegovih karakteristikah priprave:

  1. ime rastline in njeno latinsko ime;
  2. kraj rastišča oziroma izvor;
  3. način vzgoje rastline;
  4. deli rastline, ki so bili uporabljeni;
  5. čas in datum žetve;
  6. ali je bila rastlina destilirana sveža ali posušena;
  7. kakšna voda je bila uporabljena za destilacijo;
  8. način destilacije (vodna, parna ali kombinirana);
  9. vrsta materiala destilerije (inoks, baker ali kombinacija);
  10. kakšna je koncetracija hidrolata oz. iz koliko kg rastline je bil pridobljen 1 liter hidrolata;
  11. ali je hidrolat mikrobiološko testiran;
  12. ima predelovalec na voljo še kakšne druge analize hidrolata.

linija hidrolatov

Zagotavljamo vam, da hidrolati Histria Botanica dosegajo visoko kakovost! Kako? Več si preberite TUKAJ.

Share