V prvi vrsti je najpomembnejše, da je hidrolat naraven, svež in da nima nobenih dodatkov.
Če želimo izbrati res kakovosten hidrolat, pa se prej prepričajamo še o nekaterih njegovih karakteristikah priprave:
- ime rastline in njeno latinsko ime;
- kraj rastišča oziroma izvor;
- način vzgoje rastline;
- deli rastline, ki so bili uporabljeni;
- čas in datum žetve;
- ali je bila rastlina destilirana sveža ali posušena;
- kakšna voda je bila uporabljena za destilacijo;
- način destilacije (vodna, parna ali kombinirana);
- vrsta materiala destilerije (inoks, baker ali kombinacija);
- kakšna je koncetracija hidrolata oz. iz koliko kg rastline je bil pridobljen 1 liter hidrolata;
- ali je hidrolat mikrobiološko testiran;
- ima predelovalec na voljo še kakšne druge analize hidrolata.
Zagotavljamo vam, da hidrolati Histria Botanica dosegajo visoko kakovost! Kako? Več si preberite TUKAJ.