V nekaj letih našega delovanja smo stkali že nekaj trdnih vezi, predvsem na strokovnem področju.

Fakuleta za farmacijo

Naše sodIMG_6344elovanje  z doc. dr. Nino Kočevar Glavač in izr. prof. dr. Damjanom Janešem s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani (oba na sliki levo) se je začelo s prvimi analizami naših hidrolatov in eteričnih olj (melise in rmana) v letu 2014 ter nesebičnim deljenjem strokovnih virov vsebin iz takrat njihove nove knjige Sodobna fitoterapija. Že od samega začetka so pokazali izredno pripravljenost, odprtost in nenazadnje potrpežljivost za sodelovanje z nami. V letu 2015 smo naše sodelovanje še nadgradili ter poiskali skupne sinergije ob lansiranju naših izdelkov na trg in sočasnem izidu njihove druge knjige Sodobna kozmetika ter tako v sodelovanju pripravili in uspešno izvedli novinarsko konferenco v začetku decembra 2015.

 


Šola Aromaterapije

Ana Ličina, Šola Aromaterapije

Naš prvi stik  s strokovno vodjo Šole Aromaterapije Ano Ličino (na sliki desno) je bil na naših njivah, v dolini reke Dragonje, pristen in praktičen. Gostili smo namreč udeležence delavnice Šole aromaterapije na temo Tehnika in umetnost destilacije, na kateri smo destilirali, spoznavali in nabirali meliso ter tako začeli prve korake pri skupnem širjenju poznavanja in uporabe hidrolatov. Šola aromaterapije je namreč prvi slovenski inštitut, ki deluje na področju razvoja, izobraževanja in uposabljanja s področja aromaterapije, fitoterapije, zelišč in naravne nege, s strokovno vodjo ter priznano slovensko aromaterapevtko Ano Ličino na čelu. Posebej podpiramo informativno brošuro O hidrolatih in mesečna brezplačna predavanja na temo uporabe hidrolatov v vsakdanjem življenju v Klubskem salonu Maxi ter vsa njena prizadevanja za širjenje uporabe hidrolatov!

 


SafeCosmo

safecosmo

S kar precejšnjo tremo smo se lotili registracije naših izdelkov kot kozmetičnih izdelkov: zahtevna nova EU zakonodaja, kup nerazumljivih pravil, novih zahtev in še več vprašanj, kako se sploh lotiti tega. Res nismo imeli pojma. Nato smo stopili v stik sicer s švedskim podjetjem SafeCosmo oz. Laro Terzič in … vse je šlo gladko ter enostavno. Naleteli smo namreč na izredno strokovnost, prijaznost in odzivnost ge. Lare Terzič, ki nam je na razumljiv način odgovorjala na vsa naša vprašanja ter nas vodila skozi postopek pridobitev ustreznih dokumentov. Za nas so tako izvedli vsa Poročila o varnosti  kozmetičnih izdelkov za hidrolate in eterična olja ter Varnostne liste za eterična olja. Priporočamo!

 


Laboratoire PhytoChemia

phytochemia

Izredno veliko pozornost posvečamo kemijskim analizam učinkovin hidrolatov in eteričnih olja. Objavljenih je veliko strokovnih virov in narejenih precej študij na temo vsebnosti učinkovin. A kje smo z učinkovinami mi? Zavedamo se, da se učinkovine že pri istovrstni rastlini lahko izredno spreminjajo, saj nanje vpliva tudi že samo podnebje in prst. Zanimala nas je primerjava v mednarodnem merilu s prve roke. Tako je bila odločitev za sodelovanje s kanadskim laboratorijem Phytochemia  – specializiranim za analize zelišč – logična izbira. V letu 2015 so izvedli vse GC/MS analize hidrolatov in eteričnih olj Histria Botanica. Pomemben del sodelovanja vidimo predvsem tudi v strokovnem komentarju mednarodnega pogleda na same rezulate.

 


Z znanjem do zdrave izbire – portal Velnes.si

Portal velnes.si ustvarjajo ljudje, ki jim je vodilo v življenju etičnost, strokovnost, kreativnost, prijaznost do sebe in vseh okoli nas. Vsi so izjemni v svoji širini, povezovanju, raziskovanju, … Predvsem pa živijo to, kar drugim svetujejo. Z lastnim primerom kažejo, da je vse možno, če se človek le odloči in sprejme odgovornost za lastne izbire. Z znanjem do zdrave izbire, je vodilo portala velnes.si in hkrati tudi želja, da to postane način razmišljanja, odločanja in delovanja posameznika, ki mu je zdravje vrednota.

 


Aromainštitut

Aromainštitut je inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije, katerega pot in smer je začrtala priznana in mednarodno certificirana aromaterapevtka Melani Kovač. Njena neusahljiva moč, predvsem pa občutek, kako približati aromaterapijo tako široki množici, kot tudi
strokovnjakom s področja farmacije in zdravstva, so njeni pomembni in vidini koraki na področju razvoja aromaterapije v Sloveniji. V naših prvih skupnih korakih sodelovanja smo našli pot na področju aromaterapije v zdravstveni negi, z uporabo hidrolatov pri ustni negi starejših, pri širjenju poznavanja in koristi hidrolatov prek predavanj na strokovnih in visokih šolah za kozmetiko in velnes. Večnevno pa se bomo v času pomladno-poletne sezone družili tudi na strokovnih delavnicah, ki jih bo Aromainštitut izvajal pri nas, na naši posesti.

 

 

 

 

 

 

Share