POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

Spletna stran www.histriabotanica.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo Jana Bergant, Bonistra, d.o.o.  – v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba – ki uporablja informacijski sistem WordPress in WooCommerce, to sta platformi, na kateri delujejo spletne strani www.histriabotanica.si – torej kupec v spletni trgovini. Ponudnik posebej izpostavlja, da so lahko nekateri izrazi, besedila v procesu nakupa tudi v angleškem jeziku. Gre izključno za besedilo, ki ga zaradi specifičnosti platforme ni mogoče prevesti v slovenski (ali drug) jezik.

Kupec za izvedbo nakupa v spletni trgovini vpiše osebne podatke, ki so potrebni za oddajo naročila. Te podatke lahko kupec tudi shrani, in sicer v rubriki “Moj račun”. Posredovane podatke ponudnik uporabi izključno za potrebe procesa naročila (dostava, račun, morebitne reklamacije). Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.histriabotanica.si, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupec lahko svoje naročilo odda tudi na elektronski naslov ponudnika, in sicer info@histriabotanica.si

Kupec se hkrati s strinjanjem s Pogoji poslovanja trgovine strinja tudi s Splošni pogoji spletne strani.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.

Načini plačila

V spletni trgovini www.histriabotanica.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  1. preko spleta: s plačilno kartico (preko plačilnega sistema Stripe) ali preko PayPal plačilnega sistema;
  2. preko neposrednega bančnega nakazila na tekoči račun ponudnika;
  3. po povzetju, preko DPD ali Pošte Slovenija.

Ponudnik kupcu izda račun v elektronski obliki.

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta. Cene veljajo, če kupec plača z enim od zgoraj navedenih načinov plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Končne cene vključujejo DDV. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa

  1. Za oddajo naročila izdelkov v košarici mora kupec vpisati potrebne podatke: osebne podatke, podatke za dostavo, način plačila.
  2. S klikom na gumb “Potrdi nakup” kupec odda naročilo.
  3. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo na ekran in tudi po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  4. Naročilo je potrjeno, če kupec naročila ne prekliče.
  5. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi, in v primeru, da je dobavna doba zelo dolga, kupec pa ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva. Ostale izdelke iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil ali pa bo celotno naročilo storniral.

Moj račun

Kupec se za nakupovanje lahko registrira v spletno trgovino in tako ustvari “Moj račun”. S tem pridobi uporabniško ime in geslo. Registracija za nakup v trgovini ni obvezna, kupcu le olajša oddajo naročila prihodnjih nakupov, saj mu osebnih podatkov za naročilo ni potrebno ponovno vpisovati. Če je kupec registriran v “Moj račun”, lahko podatke vedno tudi popravi oz. spremeni.

Dobavni rok

Ponudnik se zaveže, da bo naročeno blago najkasneje v treh delovnih dneh od prevzema naročila oz. plačila oddal izbranemu poštnemu ponudniku.

Dostava

Dostavo za  spletno trgovino www.histriabotanica.si opravlja poštni ponudnik (DPD, GLS Slovenije ali Pošta Slovenije) in jo ponudnik kupcu zaračuna posebej, če je znesek nakupa nižji kot 20 EUR , in sicer je cena enotna – 3 EUR.  Za večje pakete lahko ponudnik izbere tudi drugo ustrezno dostavno službo.

Za hitro mednarodno dostavo pa se lahko kupec s ponudnikom dogovori tudi za storitev  ponudnika DHL Ekspres. Pri tem ponudnik kupca predhodno obvesti o znesku doplačila za hitro mednarodno dostavo.

Reklamacije

Kupec ima pravico, da v 8 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@histriabotanica.si . Kupec mora nato blago vrniti ponudniku, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti neodprti, nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v roku 5 delovnih dni po prejemu vrnjenih izdelkov.

Varnost

Ponudnik z uporabo  informacijske platforme WordPress in WooCommerce  zagotavlja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil (plačila se izvajajo preko kartičnega procesorja Stripe). Spletna stran www.histriabotanica je narejena na platformi WordPress, ki ustreza in sledi standardom na tem področju. Ponudnik si bo prizadeval, da bo skladno z možnostmi platforme WordPress nadgrajeval varnostne vtičnike. Spletna stran www.histriabotanica.si koristi spletno gostovanje prasicek.si, kjer s storitvijo SSL še dodatno poskrbi za varno poslovanje spletne strani in trgovine.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004).  Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.histriabotanica.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija

Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Vse fotografije izdelkov so simbolične. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti:  info@histriabotanica.si . Ponudnik bo kupcu v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, ter kupcu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Krkavče, oktober 2019