SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNIH STRANI

  1. Namen splošnih pogojev uporabe spletne strani Histria Botanica je določiti pogoje uporabe. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije, veljajo za vse uporabnike spletne strani in trgovine Histria Botanica (kot del spletne strani).
  2. Ob vstopu na spletno stran Histria Botanica  je uporabnik dolžan pozorno prebrati in v celoti upoštevati te splošne pogoje uporabe.
  3. Spletna stran Histria Botanica je dostopna na svetovnem spletu na www.histriabotanica.si
  4. Z uporabo spletnih strani Histria Botanica  uporabnik sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.
  5. Uporabniki, ki želijo opraviti nakup preko spletne strani Histria Botanica, poleg teh splošnih pogojev, sprejmejo tudi pogoje povezane z nakupom.
  6. Upravljalec spletne strani Histria Botanica je Jana Bergant, Bonistra, d.o.o., Koprska ulica 98, 1000 Ljubljana, info@histriabotanica.si
  7. Spletna stran Histria Botanica deluje na platformi WordPress in WooCommerce za trgovinski del; pridržujemo si pravico do morebitne uporabe nekaterih angleških izrazov. Spletna stran gostuje na strežnikih prasicek.si.

Piškotki

Histria Botanica uporablja piškotke v skladu z novim Zakonom o elektronskih komunikacijah. Piškotek je majhna besedilna datoteka s podatki, ki omogočajo prepoznavanje in sledenje uporabnika spletne strani. Piškotek nima vpliva na delovanje uporabnikovega računalnika, sestavljen je le iz besedila, in tako ne more vsebovati virusov ter zavzema res zelo malo prostora na uporabnikovem trdem disku.

Na spletni strani Histria Botanica uporabljamo dve vrsti piškotkov.

Prvi je “Session Cookies”, ki se uporablja ob vstopu uporabnika na spletno stran in mu spletni strežnik dodeli enoznačen identifikatorski zapis (tako da uporabnikov ne zamenjuje z drugimi uporabniki). Ta piškotek se nikoli ne shrani na uporabnikov računalnik in izgine, ko uporabnik zapre svoj brskalnik.

Druga vrsta piškotkov pa shrani datoteko na uporabnikov računalnik. Ta vrsta piškotka se uporablja za spremljanje oz. gibanje uporabnika po spletni strani. To se uporablja zato, da lahko upravljalec svojim uporabnikom ponudi boljše storitve in podporo.

Informacije pridobljene s piškotki so brez kakršnekoli povezave do osebnih podatkov. Če želite uporabljati spletne strani  Histria Botanica brez težav, morate imeti omogočene piškotke.

Avtorske pravice

Vsebina spletnih strani www.histriabotanica.si je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je upravljalec, zato je predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema (a ne izključno) spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če v to upravljalec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljalcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

Dodatne informacije

Upravljalec uporabnika opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost. Upravljalec prav tako ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

Upravljalec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali odstrani vsebino teh spletnih strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Uporabniki objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev.

Krkavče, 21. april 2020 (verzija 3)